fbpx

Политика на Поверителност

ХАЙЪР ООД, ЕИК 106616968, Тел: ‭+359 87 8577759‬; e-mail: office@nploy.net, е администратор на личните данни предоставяни в онлайн платформата и мобилното приложение nPloy

ХАЙЪР ООД отдава голямо значение на защитата на личните данни и събира и обработва лични данни само при спазване на изискванията на местното и европейското законодателство. Целта на настоящата „Политика за защита на личните данни“ е да бъдете информирани как обработваме Вашите данни и какви лични данни бихме събрали за Вас, с каква цел, срок и респ. какви са Вашите права.

Сигурността на данните, които сте ни поверили е много важна за нас. Ето защо ние защитаваме Вашите данни като прилагаме всички подходящи технически и организационни средства, с които разполагаме, за да не допускаме неразрешен достъп, неразрешено или злонамерено ползване, загуба или преждевременно заличаване на информация.

Данни, предоставяни при регистрация

За да създадете профил, трябва да предоставите данни, включително име, имейл адрес и/или мобилен телефон, както и парола.

Можете да избирате каква информация да споделяте в потребителския си профил, като Вашето образование, професионален опит, умения, снимка, град и държава. Не е необходимо да предоставяте допълнителна информация в потребителския си профил; информацията в профила обаче Ви помага да получите повече от нашите услуги, включително да помагате на работодателите и бизнес възможностите да Ви намерят. Изцяло Ваш е изборът дали да включите чувствителна информация и да я направите публична. Моля, не публикувайте и не добавяйте лични данни в потребителския си профил, които не искате да са обществено достъпни.

Преди да има „харесване“, единствената публично видима информация от потребителския Ви профил за другите потребители на платформата ще бъде: опит, образование, умения и езици.

Следните данни ще бъдат видими за потенциалните работодатели само след като харесате техния профил и те Вашия: имена, данни за контакт и резюме и други данни публикувани от Вас.

Работодателите, търсещи кандидати могат да създават корпоративен профил, а личните данни, които могат да бъдат събрани от представители на организацията в зависимост от случая, са имейл, имена и телефонен номер. Не е необходимо да предоставяте допълнителна информация в потребителския си профил; Информацията в профила обаче Ви помага да получите повече от нашите услуги, като помагате на кандидатите за работа да Ви намерят и предпочитат организацията Ви пред останалите. Ако искате да видите информация за потенциален кандидат и Ви харесва обобщената изложена информация, трябва да „харесате“ кандидата. Само ако кандидатът харесва профила на Вашата организация, ще можете да видите цялата информация за него.

Ние събираме лични данни от Вас, когато ги предоставяте, публикувате или качвате в нашата Платформа, например когато попълвате формуляр (например с демографски данни или заплата), отговаряте на проучване или изпращате резюме. Не е нужно да публикувате или качвате лични данни, макар че ако не го направите, това може да ограничи способността Ви за популяризиране на профила си.

Личната информация за всеки кандидат, като: имена: информация за контакт, резюме и други, става видима за потенциалния работодател само в случай, че има „харесване“ между кандидата и компанията, търсеща кандидати.

Работодатели, по обяви на които сте кандидатствали, имат възможност да Ви изпращат съобщения във връзка с Вашата кандидатура, на които по Ваша преценка можете да отговорите. Ние не носим отговорност за съдържанието на тези съобщения.

Ние регистрираме данни за използването, когато посещавате или използвате по друг начин нашите Услуги, включително нашите сайтове, технология за приложения и платформи (напр. нашите плъгини извън сайта), например когато извършвате търсене, инсталирате или актуализирате едно от нашите мобилни приложения или кандидатствате за работа. Използваме входни данни, “бисквитки”, информация за устройството и адреси за интернет протокол (“IP”), за да ви идентифицираме и да регистрираме Вашето използване.

Събираме данни чрез “бисквитки” и подобни технологии. Можете да контролирате “бисквитките” чрез настройките на браузъра си и други инструменти. Можете също така да се откажете от използването на “бисквитки” и подобни технологии, които проследяват поведението Ви на сайтовете на други хора за рекламиране от трети страни.

Свързване с работодатели и кандидати

Нашите услуги Ви позволяват да поддържате връзка и да контактувате с кандидати за работа, работодатели и други професионални контакти. За да направите това, Вие ще трябва да се “харесате” с професионалистите, които избирате и които също “харесват” Вас. Когато си съвпаднете с други членове, ще можете да обменяте информация помежду си, за да предложите работа, да кандидатствате или да работите и да обменяте професионални възможности. Ваш е изборът дали да харесате профил на друг член.

Нашите услуги Ви позволяват да проучите възможност за кариерно развитие, да търсите и да бъдете намерени за възможности за такова развитие. Профилът Ви може да бъде намерен от тези, които търсят да наемат (за работа или определена задача) или да бъдат наети от Вас. Ще използваме вашите данни, за да препоръчваме работни места, да показваме на Вас и на други хора, които работят в дадена компания, индустрия, позиция или местоположение или имат определени умения и характеристики. Ние ще използваме Вашите данни, за да препоръчаме работа на Вас. Поддържането на точния и актуален потребителски профил може да Ви помогне да се свържете по-добре с другите и с възможностите, предоставяни от нашата Платформа.

Ние не извършваме директен маркетинг, а в бъдеще, ако започнем да го правим, ще поискаме Вашето съгласие.

Доставчици на услуги

Ние използваме услугите на компании, които ни помогнат да извършваме дейността си (например поддръжка, анализ, одит, плащания, откриване на измами, маркетинг и развитие). Те ще имат достъп до вашата информация, както е необходимо, за да изпълняват тези задачи от наше име и са длъжни да не разкриват или използват за други цели. Не предоставяме Ваши лични данни на трети лица, преди да сме се уверим, че са взети всички технически и организационни мерки за защита на тези данни като се стремим да осъществяваме строг контрол за изпълнение на тази цел.

Можем да споделяме данните Ви в групата дружества, собственост на ХАЙЪР ООД, за целите посочени в настоящата Политика.

При предоставяне на данни на работодател, той става Администратор на получените от Вас лични данни и носи отговорност за тях. Важно е да имате предвид, че въпреки че тези данни е възможно да се съхраняват технологично върху наша инфраструктура, съгласно Регламента право да се разпорежда с тях има единствено “Администраторът” (Работодателят). Поради тази причина искания във връзка с вече изпратени от Вас кандидатури е необходимо да изпращате директно към Работодателя.

Може да се наложи да споделяме Вашите данни, въз основа на законово задължение, което се прилага спрямо нас, както и при съдебен процес.

Съхраняваме личните Ви данни, докато профилът Ви съществува или е необходимо, за да Ви предоставим Услугите. Данните Ви ще бъдат изтрити при закриване на данни и/или закриване на акаунта.

Можете да получите достъп до или да изтриете личните си данни

  • Изтриване на данни: Можете да поискате от нас да изтриете част или всички лични данни за Вас

Вие имате възможност да изтривате автобиографии, файлове и други съхранявани във Вашия акаунт документи по всяко време. Това не води до изтриване на вече изпратени, като част от кандидатури, документи. За тази цел използвайте функцията за изтриване на кандидатури.

При закриване на акаунт всички Ваши кандидатури се премахват от акаунтите на компаниите, в които сте кандидатствали, и това може да доведе до невъзможност Вашите кандидатури да бъдат взети предвид при извършване на подбор, в случай че желаете това. Изтриването се отнася само за съхраняваните в Сайта кандидатури. Възможно е Работодателят да е разпечатал или съхранил копия на Вашата кандидатура извън Сайта.

Ако желаете да изтеглите и съхраните данни, намиращи се във Вашия акаунт, е необходимо да направите това преди неговото закриване.

  • Промяна или корекция на данните: Можете да редактирате някои от личните си данни чрез профила си. Можете също да поискате от нас да променим, актуализираме или коригираме данните Ви в определени случаи, особено ако са неточни.
  • Ограничаване на използването на данни: Можете да поискате да преустановим използването на всички или някои от Вашите лични данни (напр. ако нямаме законно право да продължим да го използваме) или да ограничим употребата им (напр., ако Вашите лични данни са неточни).
  • Право на достъп и/или получаване на данните: Можете да ни поискате копие от Вашите лични данни и да поискате копие от лични данни, които сте предоставили в машинно четлив формат.

Имате право по всяко време да изтриете данните си и закриете профила си след демаркиране на бутона „съгласен съм nPloy да ми обработва данните“ в настройките на профила си.

Ако изберете да изтриете профила си, Вашите лични данни обикновено ще спрат да се виждат от другите в нашите услуги в рамките на 24 часа. Данните Ви ще бъдат изтрити в рамките на 30 дни от изтриване на профила.

Информацията, която сте споделили с други хора, ще остане видима, след като затворите профила си или изтриете информацията от собствения си потребителски профил или пощенска кутия, и не контролираме данните, които другите членове са копирали извън нашите услуги. Потребителският ви профил може да продължи да се показва в услугите на други (напр. Резултати от търсенето), докато не опреснят кеш паметта си.

Трансгранични трансфери на данни

Ние обработваме данни в рамките на Европейския съюз и не споделяме вашата информация извън ЕС и ЕИП. Можете да направите данните си видими за потребители, които не са базирани в ЕС и ЕИП, в случай че се “съвпадате” с такъв потребител.

Ние обработваме личните данни, които събираме най-често със следните цели и правни основания:

А. Въз основа на дадено съгласие

Б. Обработване на данните, необходими за сключване или изпълнение на договор

В. Обработване на данните, необходими за изпълнение на наше нормативно задължение

Г. Обработване на данните въз основа на наш законен интерес

 

При незаконосъобразно обработване на данните, можете да се обърнете към Комисия за защита на личните данни.

Тази процедура за защита на лична информация може да бъде променяна във времето. Такива промени ще влязат в сила незабавно след тяхното оповестяване. Редовното преглеждане на тази страница Ви гарантира, че винаги ще сте наясно каква информация събираме, как и за какви цели ХАЙЪР ООДя използва и при какви обстоятелства (ако настъпят такива) ще я споделяме с други страни.

При въпроси и предявяване на права по отношение защитата на данните, можете да се обърнете към длъжностното лице за защита на данните на ХАЙЪР ООД на следния електронен адрес: dpo@nploy.net

Тази Политика за защита на личните данни е актуализирана за последен път на 20.05.2018г.